Julkalendern – Lucka 8

Julkalender8December är frågesporternas tid: På spåret på TV, frågespelen i juldagarna tillsammans med nötterna (kanske i flera bemärkelser) och inte minst de där sista lektionerna före jullovet när man ska göra något kul tillsammans i klassen. Tävlingar funkar ju alltid! En klassiker är Jeopardy och det finns många sätt att konstruera en sådan. För några veckor sedan läste jag ett tips om Jeopardy Rocks. Den är relativt snygg, lättanvänd, helt webbaserad och är bara precis det man vill att den ska vara – en bra hjälp att göra en kul tävling á la Jeopardy. Det behövs inte ens någon registrering utan det är bara att ange en mejladress och ett lösenord för just den unika Jeopardy som du gör. Du väljer själv en URL, dvs adress på internet, som man sedan kan gå till för att komma åt din frågesport. Ska man göra det i helklass underlättar naturligtvis en projektor, men det går ju också att dela upp eleverna i grupper runt några datorer, så får de spela på egen hand.

Idag får du dessutom ett bonustips från den digitala tomtesäcken: Geoguessr. En karttävling som funkar lika bra i TV-soffan som i klassrummet. Vill du veta mer kan du t ex gå till ett tidigare inlägg på den här bloggen.

Julklappstipset den här dagen är väl ganska gjutet. Det blir ett frågespel att önska sig själv eller slå in till någon annan. Med fyra getingar i Expressens stora speltest kan jag utan att tveka varmt rekommendera den nya versionen av brädspelet På spåret. Krama varandra i trafiken!

 

2 Kommentarer on “Julkalendern – Lucka 8

  1. Mike,Since each bank will only allow you to personally geraantue the line of credit for one company at their bank, what is the benefit to opening more than one company?Cashman

  2. Se5 le4ckert!!Gillar motivet – undrebar e4lva… och du har verkligen fe4rglagt henne snyggt! He4rligt kort i ble5tt.Det e4r ett kort man ge4rna skulle vilja fe5 i sin le5da…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *