Avsnitt 1 – Google bortom sök

Då är det dags. Första avsnittet av podcasten är ute! Målet är att varje tisdag kunna presentera ett nytt avsnitt i podcasten – Skolspanarna. Där pratar vi om skola, digitala verktyg och lite annat. Vår tanke är även att vi alltid ska lägga ut ett blogginlägg i anslutning till varje avsnitt. I dessa blogginlägg ger vi en kort skriftlig sammanfattning men framför allt lägger vi ut länkar och annat matnyttigt.

Innan ni läser vidare tänkte jag bara att det är på sin plats att förklara var ni kan hitta podcasten. Vi finns på iTunes och Libsyn. Du kan även följa vår RSS-feed. Så är du en van podcast-lyssnare ska du kunna prenumerera på vår podd i din podcast-app eller så kan du ladda ner den via vår Libsyn-sida. Klicka på länkarna för att hitta dit.

Här kan du också ladda ner avsnittet som en mp3-fil. [ddownload id=”425″]

Det första avsnittet hade Google Drive som tema. Utifrån detta försökte vi redogöra för hur vi använder Google Drive i vår undervisning. Vi pratade inledningsvis mycket om hur min svenskundervisning har förändrats kraftigt sen jag började jobba med att skriva texter med i Google-dokument. Vårt mål är att inte bli för nördiga även om det kan vara svårt att undvika ibland. Förutom textdokumentet diskuterade vi även presentation- och enkät-funktion, som vi båda använder i den dagliga undervisningen. Avslutningsvis tog vi upp en del saker löst kopplade till Google. Det är ju aktuellt på många sätt, bland annat för att Malmö just nu granskas av datainspektionen angående deras användande av Google Apps For Education. Vi berörde även Google vs Apple och under rubriken länkar hittar ni även några länkar om det. Vi avslutade med att flyktigt beröra Google Chromebooks och vi var båda rörande överens om att det vore kul att testa detta på vår skola.

I och med att vi lägger ut ett blogginlägg till varje podcast så har vi även möjligheten att i efterhand göra rättelser, vilket kan vara på sin plats redan nu. Mot slutet av podden påstod nämligen jag att man kunde hitta boken Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution av Fred Vogelstein på Google Play Books. Det var bara delvis sant då det bara är ett längre utdrag, vilket jag hade sett om jag läst mer än vad jag gjorde. Dock kan du läsa inledningen om du klickar på länken nedan.

Debuten är alltså avklarad. Vi siktar på att producera ett avsnitt i veckan och vi hoppas du har lust att lyssna igen.

Har ni frågor eller funderingar hör gärna av er på Twitter. Ni når oss på @skolspanarna.

Länkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *