Läsa tillsammans med Google Drive

Bland det mest intressant i svenskundervisningen är att läsa texter och diskutera dessa. För att variera mig och för att låta alla få chansen att kommentera och ha åsikter brukar jag ibland arbeta i Google Drive.

Istället för att dela ut en papperskopia av en kortare text, kopierar jag in texten i ett Google-dokument som jag sedan delar med mina elever. Jag ger klassen instruktioner kring vad de ska kommentera eller belysa i texten. Alla läser texten på sina datorer, gör sina kommentarer i marginalen. Sedan följer vi oftast upp läsandet med en muntlig diskussion.

Fördelarna är att alla får chansen att kommentera och ha åsikter samt att kommentarerna sparas så att jag som lärare kan läsa dem vid ett senare tillfälle.

Hittade en film som förklarar hur du går tillväga.

1 Kommentar on “Läsa tillsammans med Google Drive

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *