Avsnitt 21 – Google, ännu längre, bortom sök

Laddade med sina nya fina kaffe-muggar från Google tar sig de båda pedagogerna sig an ett kärt ämne: Google. Det allra första avsnittet i våras handlade om Google bortom sök. Det här avsnittet kan ses som en förlängning av detta och behandlar alltifrån GAFE, Google Summit Sweden, Classroom till olika tips på appar och tillägg som är kopplade till Google.

För oss har Google alltid varit en stor del av vår undervisningen. Just därför återkommer vi ofta till detta ämne. Det första avsnittet i vår podcast handlade just om detta. Rubriken var då Google bortom sök och hänvisade till att det finns så mycket mer med Google än bara sökfunktionen. Det här avsnittet bygger vidare på den tanken och ämnar visa på en del nya tankar kring användandet av Google samt tips på appar och tillägg.

Inledning

Inledningsvis dök våra fina nya kaffemuggar upp och medan kaffet dracks diskuterades bland annat radering av persondata, Inbox, det nya sättet att maila samt Google vs Facebook i kampen om kunderna.

GAFE

Förkortning står för Google Apps For Education. Diskussionen i detta asvnitt behandlade Google Summit Sweden som Hans besökt. Intrycken därifrån var ganska goda. Hans tankar handlade mycket om att de hade en mogen syn på användandet och att fokus låg på pedagogiken. Vill man veta mer och ha hjälp på vägen så finns det att få. I samtalet lyftes en del hjälpmedel fram, såväl på engelska som på svenska. Kolla gärna även in Allison Mollica samt The Gooru.

Google Classroom

Tjänsten Google Classroom är tämligen ny för oss, men jag berättade lite kort om hur jagupplevt att jobba i denna miljö. Två tillägg som kan vara bra att lära sig mer om är Doctopus samt Goobric. Vi får säkert tillfälle att återkomma om dessa.

Appar och tillägg

Avslutningsvis blev det en del name-dropping. Här nedan hittar ni länkar till det vi pratade om.

Som vanligt kan man lyssna på Skolspanarnas senaste och tidigare avsnitt på iTunes, Libsyn eller direkt på bloggen. Det går också att [ddownload id=”621″] avsnittet om Google.

2 Kommentarer on “Avsnitt 21 – Google, ännu längre, bortom sök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *