Avsnitt 11 – Uppladdning och nedladdning

Sommaren är slut. De båda pedagogerna är tillbaka i vardagen. De sammanstrålar som vanligt över en kopp kaffe för att diskutera sommaren som varit och vad som komma skall. De berör allt ifrån hårddiskkrascher, Ullaredsbesök och grillad tonfisk, allt ur ett pedagogiskt perspektiv. De försöker avslutningsvis sia om vad som kan tänkas trenda inom skolan och framför allt då IKT under hösten. Höstens första avsnitt behandlar som vanligt tre frågeställningar och bjuder såväl på tankar och funderingar, kring olika aspekter av skolan, som tips på saker värda att testa under hösten. 

Dags för en ny termin och därmed även en ny säsong med Skolspanarnas podcast. I höstterminens första avsnitt försöker vi sammanfatta sommaren som varit, ge förslag på saker värda att testa under terminen samt sia om vad som kanske kom mer att trenda inom skolvärlden framöver. Som vanligt blev det en hel del hänvisningar till länkar, appar och annat. Förhoppningsvis hittar du genvägar till det mesta av det vi pratade om i detta inlägg. Om du saknar någon länk eller undrar över något annat vi pratade om är det bara att höra av sig på Twitter eller via mail.

Vill du ladda ner avsnittet? Klicka här [ddownload id=”457″] Du kan också lyssna i iTunes eller i Libsyn.

Länklista:

Att starta en blogg:

Digital återkoppling:

Trender inför hösten:

3D-Printing-fi

  •  Digitala textböcker

hot_trends_education

  • Gamification

gamification-education

  • Mobilt lärande

mobile_learning

Då är höstterminen igång. Hoppas att första avsnittet var intressant. Har ni tips och idéer om vad vi kan ta upp för ämnen framöver, hör då gärna av er. Förhoppningsvis är vi tillbaka om en vecka.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *