Självrättande test med Flubaroo

En av mina sämsta grenar är att rätta glosförhör. Det är något jag ofta skjuter upp eller rent av glömmer för att jag tycker det är så tråkigt. Kanske är jag ensam om detta men jag tänker mig att det finns fler där ute som skapar förhör, tester och prov som man sedan tvingas lägga mycket tid på att rätta. Visst vore det skönt om de kunde rätta sig själva. Det kan de faktiskt. Jag tänkte visa hur man gör för att fixa detta.

I filmen nedan går jag igenom hur du först skapar ett Google formulär samt hur du använder dig av tillägget Flubaroo för att förvandla ditt förhör till ett självrättande sådant. Det du behöver för att komma igång är ett Google-konto. Sen är det bara att följa instruktionerna i videoklippet och förhoppningsvis  slipper du snart lägga tillsynes onödig tid på att rätta enkla förhör och tester.

Hoppas ni kan använda er av detta. Har ni frågor kring Flubaroo eller Google formulär, hör gärna av er till Skolspanarna.

5 Kommentarer on “Självrättande test med Flubaroo

  1. Pingback: Om hur digitala enkäter kan stötta elevernas lärande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *