Blogga gratis utan konto eller registrering

Ibland skulle man helt enkelt vilja publicera någonting på nätet snabbt och enkelt. Layout och finesser är inte så intressant, men det ska vara lätt att hitta. Andra gånger vill man att eleverna ska kunna göra en enkel blogg utan att behöva registrera sig eller skaffa diverse konton. Tjänsten ska vara säker ifråga om integritet, helst anonym och dessutom enkel att börja använda. Det finns faktiskt en tjänst som uppfyller alla de här kraven och det är Pen.io.

Skärmklipp

 

Användaren skapar själv webbadressen helt fritt, men det går inte att använda å, ä, ö eller något form av specialtecken. Om adressen är ledig står det Available till höger om rutan Create New Page. Alla adresser kommer att sluta på pen.io. Samtidigt som man skapar adressen väljer man också ett lösenord. I fortsättningen är det bara bloggens adress och lösenordet som man behöver komma ihåg. Till sist ska man ange de siffror man ser på en bild , dvs en s k captcha. Detta görs alltid för att det säkert ska vara en människa och inte en robot som försöker skapa en blogg. Så nu är det klart! Klicka på Create New Page och börja blogga.

Resultatet blir enkelt, men samtidigt rent och snyggt. Man fyller först i en rubrik, skriver till det en text och vill man ha med bilder drar man bara in dem i textrutan. Man klickar på Save och så är bloggen tillgänglig för alla på nätet som har adressen. Vill man ändra i texten eller fortsätta att skriva går man bara in på adressen, loggar in med sitt lösenord och klickar på Edit page längst ner. Bloggen jag skapade på ett par minuter har adressen skolspanarna.pen.io och ser ut så här:

Skärmklipp2/Hans

2 Kommentarer on “Blogga gratis utan konto eller registrering

  1. Ja är affärsman å vill visa mitt företag här.fresh water. Säljer det mesta.urban dahlberg 073-83 55 274.ring gärna om ni vill köpa nåt kul.mvh urban

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *