Julkalendern – Lucka 5

Julkalender5

Ur lucka 5 sliter vi fram ett gäng papperslappar med konstiga symboler på. Vad kan det vara? Ett ganska digitalt sätt att jobba fast på ett väldigt analogt sätt. Låter det krångligt? Det är det faktiskt inte. Givetvis handlar det om en tjänst som växt fram som en favorit. Plickers.

Plickers är ett av många backchannel-verktyg som finns att välja mellan. Fördelen med Plickers är att man bara behöver en enhet (eller manick som vi hellre säger) i klassrummet. Det gör att man kan jobba mer interaktivt med en klass även om de inte har en-till-en eller klassuppsättningar av plattor.

Hur funkar det? Du som lärare har ett konto. Du lägger upp din klass eller grupp. Skriver ut de speciella Plickers-korten. Delar ut dem till klassen. Du ställer en fråga med fyra alternativ. Eleverna svara genom att hålla symbolen åt olika håll. Du som lärare scannar sedan av svaren med din smartphone. Har du din dator kopplad till en projektor eller SmartBoard kan du visa elevernas svar i stapel-format. Smart, kul och funktionellt.

Vill ni veta mer läs gärna mitt gamla inlägg om Plickers. 

Julklappar i all ära. Vad jag uppskattar mest med julen (förutom Tottenham-segrar) är att få titta ifatt på de TV-serier man halkat efter med. Jag lär få chans att återkomma med fler TV-tips men om ni missat The Newsroom, råder jag er alla att binge watcha er igenom de två tidigare säsongerna så att ni kan se den sista tredje som går just nu. För er som var med när det begavs sig så påminner den om Lagens änglar. Lite humor, kärlek och mycket drama. Välspelat med galet rapp dialog. Bra TV helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *