Bambuser

Tjena. Har du någon gång önskat att du kunde vara på fler ställen samtidigt? Har du någon gång haft diskussioner i smågrupper och känt att du inte hunnit lyssna på alla grupper? Kanske borde du då testa detta.

Bambuser är en video-tjänst där du tämligen enkelt kan filma med din mobil eller webb-kamera så att det direktsänds på internet. Filmen sparas sedan även hos användaren så att den kan beskådas i efterhand.

Allt som behövs är ett konto på Bambuser.com. Detta görs via datorn. Det går att skapa ett konto via Facebook. Sedan kan man även ladda hem en app till mobilen om man vill filma via den.

För att du som lärare ska kunna se filmerna behöver du sedan ett eget konto. Sen är det bara att leta upp dina elever och följa dem. Då kommer du direkt se när de lägger ut nya sändningar och du kan följa dem i realtid eller se klippen vid ett senare tillfälle.

Det finns en del saker som kan gå fel men jag blev positivt överraskad när jag själv använde det första gången. Allt handlar om att våg testa. Det kan ju bara gå åt skogen.

Här kommer en liten introfilm från Bambuser.

Lycka till.
Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *