Avsnitt 200 – Tvåhundra

Sommaren är slut och det är dags att kavla upp ärmarna igen och börja göra skäl för lärarlönen. Då passar de båda pedagogerna på att återvända till studion för ett jubileumsavsnitt som är just sådär fantastiskt Skolspanarn-vanligt. Märkbart ringrostiga pratar de igång årets läsår med, för den trogne lyssnaren, klassiska ämnen såsom digitala tips, Google och lite alternativa nyheter. Givetvis kan de inte hålla sig ifrån ämnet skolstart och vad som kan vara bra att tänka på i början av en ny termin. För att fira sina två hundra avsnitt har de sammanställt två Spotify-listor. En med insamlade tips på peppande jobbsånger och en med ett soundtrack till avsnitten som varit. Ni hittar länkar till dessa på Skolspanarna.se. Det må vara ett nytt läsår men det mesta är sig likt. Det blir ett samtal om skola, digitalisering och lite annat. 

200 är ett bra nummer. Det trodde vi nog aldrig men nu är vi här och så är även det nya läsåret. Om det snackar vi en del men som vanligt blir det en hel del annat. Länkar till hela 200-kalaset hittar ni som vanligt nedan.

MER-reklamen

Elon Musk och Neurolink

Robots på Tekniska

FaceApp – Vad handlade det egentligen om?

ASAP Rocky – Viktigt att granska källan

Är du ägd? Igen

Digitala lektioner

Besvärliga namn blir mindre besvärliga med Forvo

Besvärliga namn blir mindre besvärliga med Namez

Besvärliga namn blir mindre besvärliga med Nameshouts

Random name picker

Träna Chromebook

Podda med Anchor

Prioritera i Drive

Office365 ❤️️ GSuite = sant

Lättläst Font

Kalkyltips

Beta – Genvägar

Beta – Kolla uppsatsen

Beta – Matriser

Spotify – Pepmusik (med bidrag från Victoria Struxsjö, Gustaf Jutterdal, Pernilla Mattson, Jimmie Nordberg, Kicki Wahlström, Ines Hoepfel, Fredrik Arvidson, Anna-Karin Andersson, Patrik Landström, Richard Olofsson, Inger Carlborg Eskilsson, Håkan Sunbring)

Spotify – Soundtrack till Skolspanarna

Derry Girls – Netflix

Mindhunter – Netflix