Avsnitt 157 – Sommarlovslistor

De båda pedagogerna är tillbaka i poddstudion efter några veckors frånvaro. Sommarlovet är här och det är dags att runda av läsåret som gått. Hur gör man det på bästa sätt ur ett Skolspanar-perspektiv? Givetvis med hjälp av listor. Det blir listor med emoijis, verktyg de ska jobba mer med. Listor över framtiden och det som varit. Det blir listor med Google, podcast och böcker de både läst och ska läsa. Även Patrik Landström gör ett instick med en lista. I detta sommarlovsavsnitt är det mesta sig likt. Det blir ett listbaserat samtal om skola, digitala verktyg och lite annat.

Sommarlovet är här. Midsommar och fotbolls VM. Och äntligen ett nytt Skolspanar-avsnitt. Vi sammanfattar året genom att göra lite listor. Som vanligt hittar du länkar nedan. Om det vill sig väl kanske det dyker upp ett avsnitt någon gång under sommaren annars så är vi tillbaka i höst igen. Därför önskar Skolspanarna alla sina trogna lyssnare en riktigt skön sommar.

Framtidslistan

Eldkastar-drönare

En ständigt uppkopplad Chromebook

YouTube Music

Emoji-listan

Ginger

Pile of Poo

Shakespeare

Verktygslistan

PlayBuzz

Tiny tap

Pear Deck Vocabulary

Google-listan

GSuite – Tips

Tillgänglighets-menyn

Pimpa Google Formulär

Boklistan (Böcker att läsa)

iGen – Jean M Twenge

Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå : om myter på nätet, fejkade berättelser och vikten av källkritik – Jack Werner

Skolan i en digital omvärld – Anders Thoresson (jfr podden Digitalsamtal)

Boklistan (Böcker redan lästa)

Silvervägen – Stina Jackson

Törst – Andreas Ek

Algblomning – Sten Rosendahl

Podcast-listan

Death in Ice Valley

Digitalsamtal

Unexplained Mysteries

Tv-listan

Safe (Netflix)

CB Strike (HBO)

Marcella – Säsong 2 (Netflix)