Avsnitt 26 – Skolspanarnas återkomst

Efter en välbehövlig paus är de båda pedagogerna tillbaka vid mikrofonen. Lite ringrostiga tittar de tillbaka på julkalendern samt blickar framåt i några kortare spaningar. I detta, lite lätt röriga, första avsnitt pratas det om informationsinflation, röstöversättningsverktyg, den datoriska tiden och några bra tips på såväl inspirationspoddar samt några Youtube-verktyg.

Vad var det som hände? Jo en och halv månad försvann. Nu är vi tillbaka laddade för en ny termin och nya avsnitt. Det första avsnittet för terminen rör sig fritt mellan olika ämnen utan ett tydligt tema. Tanken är dock att nästkommande avsnitt ska bli kortare till längden och mer fokuserade kring ett specifikt tema. Som vanligt hittar ni dock länkar och annat nyttigt i bloggen.

Lyssna via iTunes, Libsyn eller RSS. Du kan också ladda ner filen här [ddownload id=”825″]

Spaningar

Spaningarna handlade om informationsinflation, teknik och om vi lever i en datorisk värld. För mer info klicka på länkarna.

Tips

Tipsen utgick från julkalendern och Hans gjorde avbön från sitt tips Jeopardy rocks, som visades sig inte vara så funktionellt. Är du intresserad av att skapa egna Jeopardy-tävlingar kan ni istället testa Flippity och Jeopardy Labs.

Ett annat tips handlade om att man nu kan skaffa sig ett lärarkonto på Animoto och på så sätt kunna skapa sig längre filmer med fler funktioner.

Inspiration

Vi rekommenderade även några skolpoddar som man kan lyssna på om man vill ha inspiration eller fördjupade diskussioner kring skolan.

Youtube

Avslutningsvis diskuterade vi Youtube och några tjänster kopplade till Youtube som kanske kan vara användbara. Vill du kunna klippa i Youtube-klipp? Testa då Tubechop. Flippar du dina lektioner och vill ställa frågor till eleverna kopplade till ett Youtube-klipp? Testa då EDpuzzle. Gillar du inte all reklam eller förslag som kommer upp när du tittar på Youtube? Testa då Safeshare.

 

Vi hörs om en vecka igen. Då har vi varit på MIK-dagen och har säkert mycket roligt att prata om.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *