Avsnitt 9 – Det trevliga avsnittet

Terminen går mot sitt slut. De båda pedagogerna har dock inte tagit sommarlov än. I detta det nionde avsnittet vänder de den andra kinden till och är så där extra trevliga. Som vanligt är det tre frågor som står i centrum. Frågorna berör denna gång olika infallsvinklar på begreppet trevligt. Vad är egentligen trevligt i undervisningen? Vad finns det för trevliga appar att använda sig av i undervisningen? Om man själv upplever världen som otrevlig. Hur kan man då få tips och idéer som gör livet lite trevligare? Tre frågor utan givna svar. Som vanligt ett tämligen spretigt samtal men denna gång är det dock extra trevligt. 

Näst sista avsnittet för terminen. Temat denna gång är Trevligt. Nedanför hittar ni förhoppningsvis lite trevliga länkar till att som vi tar upp denna gång.

Första frågan berörde vad som är trevligt i skolan. Samtalet handlade om många olika saker men värdeord som samarbete, förväntningar och utmanande togs upp. Vi tog upp en undersökning om att arbetsglädje smittar av sig. Länken hittar ni här.

Vi tog upp både Google och Skype som föregångare vad gäller att skapa kreativa och lustfyllda arbetsmiljöer. Går dessa tankar att överföra till skolan? Väl värt en tanke.

Fråga två handlade om trevliga appar. Det finns ju säkert hur många som helst men nedan hittar ni en kort länklista på de appar vi tog upp som trevliga.

Evernote

Penultimate

Instapaper

Dropbox

DropItToMe

Bamboo Paper

Google Drive – Delade dokument 

Den sista trevliga frågan som berördes handlade om olika sätt att få tips och idéer från andra trevliga kanaler. Samtalet handlade om såväl mänsklig input som digitala källor. Vår husgud och en som verkligen förtjänar ett klick är kilen som driver tjänsten FreeTech4Teachers. Här kan man hitta det mesta och man kan hitta det ofta. Hatten av för det han gör. Givetvis pratade vi Twitter som är bra källa för alla tänkbara nyheter. Är man en Facebook-nörd finns det en uppsjö av grupper att gå med i. Vi tog upp Flippa klassrummet. Är du intresserad av den och av Facebook tror vi säkert du kan klicka dig fram till den på egen hand. Våra tankar gick ju i och för sig isär vad gällde RSS-appen Feedly. Får man dock ordning på sitt flöde är den nog jättetrevlig. Testa själva.

Kort och gott var detta allt vi pratade om. Hoppas ni tyckte det var trevligt. Det var i alla fall väldigt trevligt att spela in.

Här kan du ladda ner avsnittet [ddownload id=”1335″]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *