Avsnitt 7 – Det misslyckade avsnittet

I det sjunde avsnittet vågar de två pedagogerna släppa på garden. Det misslyckade avsnittet handlar helt enkelt om pedagogiska misslyckanden. De båda båda pedagogerna biktar sig och ger mer eller mindre tragiska exempel på saker som gått fel i klassrummet. Utifrån dessa exempel försöker de sedan reda ut varför man misslyckas och hur man på bästa sätt hanterar ett misslyckande. Samtalet rör sig fritt mellan teknikstrul, eskapism och öppenhet.

Som vanligt har vi utlovat ett inlägg med lite länkar till dagens avsnitt. Här är det. Hoppas ni hittar vad vi pratade om . Om inte, beror det kanske på att detta trots allt är det misslyckade inlägget till det misslyckade avsnittet.

I vår iver att berätta om olika misslyckande pratade vi båda om att vi misslyckats kapitalt med att skapa tidslinjer. Här hittar ni ett verktyg om ni tror ni kan göra det bättre själva. Timetoast är  helt enkelt en tjänst på nätet där du kan skapa tidslinjer. Lycka till men glöm inte att vi har varnat dig.

Ett annat misslyckande handlade om  att inte ha koll på hur man sparar. Det handlade om FakeBook. Det kan säkert bli bra men glöm inte att kolla upp det där med hur man sparar.

Ibland vaknar man och tänker att idag klarar jag allt. Då kanske man är modig nog för att låta en större grupp eller rent av en hel klass rita interaktivt tillsammans. Oftast går det alldeles utmärkt att använda FlockDraw. Ibland blir det bara en Pollock av allt.

Det finns en massa olika tjänster som vi använder oss av, som allt som oftast funkar kanon. Socrative och GoSoapBox är två sådana, som låter eleverna vara interaktiva och delaktiga. Kolla bara upp din Java. För om du och din Java inte är kompisar är det kört. Då måste du välja sida. Väljer du den mörka sidan kan du hitta likasinnade här. Valet är ditt.

När det handlar om att ta sig an ett misslyckande kan det ibland bara var skönt att fly. Vi tog upp några exempel på saker som vi tar vår tillflykt till när livet inte blir som man tänkt sig. Karl Pilkingtons syn på livet kanske inte är upplyftande men fantastiskt rolig. Om Inte Karl lyckas få dig att tänka på annat än ditt misslyckande så kan man ju alltid slå på The Office och David Brent. Där är en snubbe som alltid lyckas ställa till det värre än vad du någonsin kommer lyckas med.

Game of thrones är kanske inte allas cup of tea. Men vill man fly verkligheten för en stund så kommer man stöta på många karaktärer som har det minst sagt kämpigt.  Familjen Stark, de som fortfarande lever, är kanske det mest talande exemplet. Inte minst Sansa Stark. Snacka om uppförsbacke. Trots att Game Of Thrones är blodigt allvar för mig utlovade jag en mer komisk syn på det hela. Här har ni en ”ärlig” trailer  till de tre första säsongerna. Spoilervarning!

Funkar inte detta! Då finns ju alltid Seinfeld och George Costanza. Kungen av misslyckanden.

Lycka till med era misslyckanden. Men kom ihåg (välj vilket citat du tycker passar bäst):

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *