Redigera bilder i en Google-presentation

Google uppdatera ständigt sina Drive-tjänster. Jag skrev för någon vecka sen om tillägg i dokument-delen. Häromdagen presenterades en ny funktion i presentations-programmet.  En funktion som finns i PowerPoint. Nämligen att man kan redigera bilder direkt i verktyget. Som bildredigerare är den inte särskilt avancerad. Det är nog inte heller syftet, men fördelen är att man inte behöver jobba med bilden i något annat program för att redigera den.  Om du tittar på bilden nedan så har jag ringat in var du hittar den nya funktionen.

Redigera bild 1

Vad kan du då göra i redigeraren? De grundläggande funktionerna innebär att du kan beskära bilden, lägga på en passande form och skapa olika kantlinjer som lyfter fram bilden.

Hur går du då tillväga? Först laddar du upp en bild. Markera sedan bilden och klicka på ikonen för att redigera bilden. Välj sedan vilken funktion du vill använda dig av. Det finns många olika former som  du kan välja mellan. Jag har lagt upp en kort filmsekvens där jag visar hur du enkelt kommer igång med att redigera bilder i din Google-presentation.

1 Kommentar on “Redigera bilder i en Google-presentation

  1. Hej!
    Ni vet möjligen inte hur man gör bakgrunden på en bild (rutan kring bilden) transparent så som det gick att göra i Office-paketet?
    Med vänlig hälsning
    Susanne Celin Karlsson
    Klågerupskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *