Google + Ordmoln = sant

Jag gillar ordmoln. Jag skulle nästan kunna säga att jag älskar ordmoln. Jag använder wordle så fort jag kan. Jag har nyligen upptäckt ordmolnsfunktionen i Poll everywhere och nu kan man göra ordmoln direkt i Google Drive.

Vad ska man då med ordmoln till? Jag tycker de funkar bra när man ska inleda ett arbetsområde. De skapar effektivt en överblick över vad en klass tycker och tänker om ett ämne. Det kan vara ett tydligt sätt att visa för elever hur de överanvänder vissa ord (läs: sen, och, jag, han m.fl.). Sen är de ju allt som oftast väldigt snygga. En bonus.

Hur gör man då ett ordmoln i Google Drive? Enkelt. När du har skapat eller öppnat ett Google Drive-dokument. Klickar du på tillägg, söker efter ”tag cloud generator”. Hämta hem den. När texten i fråga sedan har mer än 100 ord klickar du bara på tillägg och ”tag cloud generator”. Då öppnas ett fönster i sidomenyn med ditt ordmoln.

Kan inte du heller få nog av ordmoln. Testa då någon av dessa nio varianter.

1 Kommentar on “Google + Ordmoln = sant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *