Berätta till bilder

I läroplanen i ämnet svenska står det att man ska skapa texter där ord, bild och ljud samspelar.  För att göra detta har jag jobbat med Photostory en hel del och det funkar allt som oftast bra. Det kan ibland dock kännas lite klumpigt och det blir inte alltid jättebra kvalité på slutprodukten. Så jag har letat en hel del efter likvärdiga eller bättre produkter på nätet. Jag kan dock inte säga att jag hittat någon än.

Jag snubblade på Narrable.com och testade den. Enkelt och smidigt och kan säkert funka för att skapa kortare berättelser med ljud och bild. Nedan ser ni mitt första försök. Inte direkt Oscars-klass men ni får ha överseende, då det var mitt i natten och jag hade inte druckit kaffe på flera timmar.

Jag antar att det är vad det är. Är ni inte imponerad av resultatet så länkar jag till några andra alternativ som kanske är bättre. Har man ett Youtube-konto så kan man skapa ett bildspel genom att använda Youtube Photo Slides.

Länkar:

Narrable

Photostory

Utellstory

Present.me

Animoto

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *