Digitalt smörgåsbord

Ok nu kör vi. Här kommer jag försöka fylla på med ett gäng länkar och en kort förklaring. Tryck på rubriken och testa. Är det inget att ha. Gå vidare i livet.

Skjut sönder ord

Träna att skriva engelska snabbt. Sätt i gång spelet och skriv samtidigt som du skjuter sönder ordet. Enkelt men kul på ett ganska barnsligt sätt.

Det periodiska systemet som tecknad serie

Klicka dig fram mellan olika grundämnen och se hur dessa ämnen används i Marvels underbara värld.

Rita grafer snyggt på nätet

Om man är lagd åt NO-hållet så kanske man tycker det är intressant att rita grafer och göra matematiska uträkningar. Då  är Desmos en ganska snygg lösning. Inte min kopp av te men kanske passar det någon.

Rita tillsammans

En digital gemensam whiteboard där man utan en massa lösenord snabbt kan skapa en sida där man kan rita tillsammans.

Mind map på nätet

Gör en mind-map på nätet. Den går sen att spara som bild eller PDF. Bra att ha vid genomgångar eller för eleverna när de ska planera ett arbetsområde.

En annan typ av mind map

Samma tänk som text2mindmap men på ett lite annat sätt.

Gör en enkel tidslinje

Skulle du vilja skapa en egen tidslinje för att visa på hur något utvecklats är det här ett ganska enkelt sätt. Skapa ett konto och lägg in de tider du tycker passar. Vill du se ett enkelt exempel kan du klicka här.

Många språk och många övningar

Här kan du hitta en massa olika övningar, spel och uppgifter till jättemånga olika språk. Lätt att komma igång och hur mycket som helst att jobba med.

Gör en snabb undersökning

Ett verktyg för att skapa en snabb enkät. Det finns fler liknande verktyg som kanske till och med är bättre men det här är ett av dem.

Digital anslagstavla

Smidigt och ganska snyggt sätt att skapa en anslagstavla som man kan ha som utgångspunkt i ett arbetsområde. Det borde även gå att använda för eleverna till muntliga redovisningar eller i grupparbeten.

Hur stort är universum?

Varje dag hittar du en ny bild där man kan scrolla sig fram för att få en uppfattning om hur stort universum är. Det finns även en kort förklaring till bilden.

Mind map och anslagstavla på samma gång

Popplet är en tjänst som är en blandning av mind map och anslagstavla. Här kan du lägga upp bilder och text  till en redovisning eller genomgång.

Brainstorma tillsammans

Skapa en mind map tillsammans med andra. Skapa en digital whiteboard som flera kan komma åt och jobba med samtidigt. Bra för grupparbeten och genomgångar.

Skapa texter med bilder

Skriv enkla och vackra bildberättelser med hjälp av storybird.com. Passar utmärkt att skriva enklare texter där man utgår från bilder. Bra för engelska och moderna språk.

Älskar du din SmartBoard?

En sida för alla lärare som älskar sin smartboard. Här kan du hitta nyheter och uppdateringar samt en massa olika färdiga smartboard-filer. På engelska.

Lär dig stava engelska i din iPhone

Sproutster är en gratis-app till iPhone där du lär dig stava engelska ord genom att fånga dem i en hink. Samtidigt stödjer du UN World Food Program. All vinst appen drar in går oavkortat till att hjälpa undernärda barn världen över.

Great Britain? England? United Kingdom?

Har du alltid funderat över vad som är vad när det gäller England, Great Britain och United Kingdom. Här hittar du en rolig och informativ grafisk översikt.
Klickar du här kanske du kan hitta annan rolig och informativ grafik.

Mötesrum på nätet

Skapa en plats där du kan träffa andra på nätet. Diskutera och jobba i realtid med elever eller låt eleverna jobba ihop online. Det tar inte ens en minut innan du är igång med Liveminutes.

Skapa enkla quiz 

Skapa enkla quiz i ett ämne och låt eleverna testa sig själva. Går även att göra övningar där eleverna kan träna på ett visst ämne.

Vad är Jeopardy?

Saknar du jeopardy på TVn? Nu kan du enkelt göra dina egna frågetävlingar. Enkelt och alltid uppskattat.

Ladda upp dina PowerPoint

Om man vill att eleverna ska komma åt att titta på dina genomgångar hemma kan man tämligen smidigt ladda upp sina PowerPoints till nätet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *