Avsnitt 82 – Get Digital or Die Trying

De båda pedagogerna är tillbaka i avsnitt 82. Ett avsnitt i vilket de försöker vara lite mer samlade och strukturerade. Samtalet inleds med att de försöker reda ut vad som fortfarande lämpar sig bäst att göra med penna och papper. Utifrån detta perspektiv rör sig sedan samtalet vidare till huruvida vi alla är nybörjare när det kommer till teknik. De reflekterar även kring Terry Heicks tankar om att synliggöra tekniken. Det blir även ett Google-avsnitt med lite tips som kan vara användbara. Några icke-Google-tips utlovas också. För andra veckan i rad avslutar de med att ge varsitt boktips av olika karaktär.

I veckans avsnitt försöker vi vara lite mer samlade och strukturerade. Om vi lyckas är väl upp till er att bedöma. Som vanligt pratar vi om många olika saker och ger även en del tips. Det blir ibland lite rörigt och mycket att komma ihåg. Det är ju där den här bloggen kommer in i handlingen. Nedan hittar ni alla länkar ni kan tänkas behöva om ni missade något vi pratade om.

Teach thought med Terry Heick – Founder/director at teachthought. humanist. technologist. futurist. macro thinker extraordinaire

Feedback för var och en i Google Quiz

Sidnummer i Google Drive! Äntligen!

Niftio – Obegripligt namn men kanske ett nytt Haiku Deck. Typ. 

Vad är Niftio? Klicka här om du vill veta

Lite small talk om PDF 

Skapa presentationer men helst på engelska med My Simple Show

Betala med en Selfie

Googles fel/förtjänst att det går dåligt för Trump

Elza Dunkels – Vad gör unga på nätet?

Skräckmånglare

Thorsten Flinck – En självbiografi – Kom och skratta åt Lilleplutt