Avsnitt 79 – Vem vet mest

De två pedagogerna är tillbaka i ett 79:e avsnitt där de frågar sig: Vem vet mest om skolan, om informationsflödet, om tävlingar, om digitalnytt och om populärkultur. Svaren är sällan glasklara men samtalet kring dessa frågor handlar om allt från Frida Boisens skeva syn på skolan till Kalle Linds snedtänk. Däremellan pratas det om roaming, skolsegregering och en hel del tekniktips.

Vem vet mest? Skolspanarna? Nej verkligen inte. Avsnittets röda tråd är frågan vem vet mest. Utifrån detta tar vi oss an några olika aspekter av skolans värld. Vi sitter, som vanligt, inte inne med några universella svar utan samtalar ganska fritt om alltifrån Frida Boisens beskrivning av skolan till ännu bättre villkor för roaming i Europa. Vill du fördjupa dig kring något vi tar upp kan du som vanligt klicka dig vidare med hjälp av länkarna nedan.

Frida Boisens beskrivning av en skola vi inte känner igen

En nättidning om Skola och samhället

Lärarförbundet reder ut saker

Gissa platsen med Google maps

Gissa dina platser med Google maps

Tävla mera med dessa tips:

Quizlet

Nomp

Skolplus

Elevspel

Fler tips på spelappar med Skolappar

Infollution – Information pollution

Vi ljög om roamingen sist men vi älskar att ha fel ibland

Samma filer i flera mappar i Google drive

Låt inte program ta dig som gisslan

Kalle Lind tänker lite snett

Hoppas du hittade vad du letar efter. Nästa vecka tar Skolspanarna en paus och förbereder sig för ett live-uppträdande. Kanske återkommer vi till detta i nästa avsnitt. Tills dess får ni har det så bra.