Avsnitt 41 – Släpp kreativiteten loss det är vår

Två vårrusiga pedagoger möts över en kanna avslaget kaffe. Temat för dagens samtal är kreativitet och motivation. De slår hål på myter, resonera kring hur digitala verktyg hänger ihop med kreativt skapande i skolans värld, samt tipsar om några kreativa verktyg.

Våren står i blom. Gräset växer. Dags att ta fram gräsklipparen igen. Perfekt läge att lyssna på Skolspanarnas podcast. I veckans avsnitt pratar vi om kreativitet och motivation. Som vanligt hittar du länkar till det vi pratar om här. Om du vill kan du ladda ner avsnittet som mp3-fil [ddownload id=”978″]

Svenska studenter lägger skulden på allt annat än sig själv.

Apple Watch – något för skolan? Ännu ett kreativt verktyg från Apple? 

Få dina problem att försvinna

Fem myter om kreativitet 

Sir Ken Robinson definition av kreativitet: Creativity is the process of having original ideas that have value. 

Vad är det som motiverar oss? Dan Pink

Elevers brist på motivation inför PISA. Vad är det som motiverar oss?

Spelifiering – Göra enkla spel

Cloud Island – en digital spelvärld för skolan

Cloud Islands är ett Serious Games-projekt som kommer revolutionera lärande och skolan. Eleverna hamnar i en magisk värld bestående av svävande öar som myllrar av skogar, berg och sjöar – alla fulla av hemligheter och äventyr! Varje ö har även gott om plats för människor att bygga sig små byar, där de kan bo och bygga, leka och lära, utforska och undersöka.

Världen i Cloud Islands agerar som en social arena där eleverna tillsammans får utforska en ny, mystisk värld och påverka den, vilket ger dem möjlighet att få uttryck för sin kreativitet. Det är en plattform där samtliga elever kan lära och samarbeta på lika villkor, samtidigt som det är en rolig plats att spendera tid i!

Readtheory – Läs på engelska och levla upp 

Kreativt sätt att presentera (även statistik) Lucidchart 

State Zero

Chef’s table

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *