Avsnitt 8 – Den digitala verktygslådan

Efter att ha rest världen runt i jakt på ruiner är nu de båda pedagogerna tillbaka i det svåra åttonde avsnittet. De lämnar denna gång misslyckanden och ruiner bakom sig för att istället fokusera på lite olika digitala verktyg som kan hjälpa till att bygga upp en bra lektion. Tanken är att de ska försöka låta klassrummets fyra väggar begränsa samtalet. Ur sin verktygslåda plockar pedagogerna fram sina egna favoriter när det gäller backchannel och presentationsverktyg. Avslutningsvis diskuteras även den eviga frågan: Mobilen i klassrummet. Problem eller möjlighet?

Backchannel – aktivitet i klassrummet

Backchannel är ett modeord som saknar en helgjuten svensk översättning. I stora drag handlar det om att kunna kommunicera digitalt med någon i realtid. Någon i detta fall är ju allt som oftast eleverna i klassrummet. Det finns många olika tjänster att välja mellan. Här har ni våra tre favoriter:

I samtalet kring ämnet backchannel nämnde vi även Flockdraw och Kahoot. Testa gärna dem också.

 

Presentationsverktyg

Att presentera saker är en stor del av skolvardagen, både för lärare och elever. Vi pratar givetvis om PowerPoint men även vår personlig favorit Prezi. Vi spottade ur oss en hel del namn på tjänster och förhoppningsvis hittar du en länk till alla i listan nedan.

 

Kontakta Skolspanarna

Har ni frågor eller funderingar. Kontakta oss gärna på Twitter.

@skolspanarna

@Magisterbister

@JohanFang

3 Kommentarer on “Avsnitt 8 – Den digitala verktygslådan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *