Ljud + Bild = Film

Har under dagen pratat mig varm om att spela in podcasts i klassrummet. Om någon vill veta mer tipsar jag om gårdagens inlägg. Hur som helst alltid intressant att dela med sig av sådant man själv tycker är kul. Fick en del frågor och en handlade om hur man gör om sin inspelning till ett filmklipp som man kan publicera på Youtube. Youtube är bra på många sätt men framför allt är det bra för att man lätt kan skapa en egen kanal där man utan kostnad kan publicera sina podcasts.

Tänkte därför visa hur jag jobbat för att slå ihop ljud med bild för att skapa ett enkelt filmklipp att publicera på Youtube. Jag har spelat in en kort instruktionsvideo där jag, förhoppningsvis, på ett tydligt sätt visar hur enkelt det är att med hjälp av Windows Movie Maker skapa korta filmklipp.

Vill innan du tittar förtydliga en sak. En bit in när jag beskådar min färdiga film hör ni i inspelningen inget ljud. Detta beror på att jag spelade in med hörlurar. Jag lovar dock att jag hörde ljudet mycket tydligt.

Hoppas att filmen kan vara till hjälp. Om inte hör gärna av er.

2 Kommentarer on “Ljud + Bild = Film

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *