Julkalendern – Lucka 15

Julkalender15I dag låter det extra mycket om luckan. Att spela in, lägga upp och publicera ljudinspelningar har för mig blivit en allt större del av undervisningen. Jag spelar in alltifrån gruppdiskussioner till redovisningar. Jag har även jobbat en hel del med att göra podcasts med mina klasser. Ett av problemen med detta är att man måste hitta bra sätt att lägga upp sina ljudfiler. Det finns många sådana tjänster. På sistone har jag använt mig mycket av AudioBoom. Det är en ganska lättjobbad tjänst där man antingen laddar upp en fil eller spelar in direkt i programmet. Filen publiceras sedan på din sida, där du sedan kan länka ifrån, bädda in eller skapa en QR-kod. Begränsningen är att du bara kan ladda upp 10 minuter långa inspelningar.

Givetvis finns det många fler. Klicka gärna här för att få en översikt över fem olika ljudtjänster.

En klapp som passar till denna app är något jag skulle kunna önska mig varje år. Tydligen är det inte 2014, då det var årets julklapp 2012. Nämligen hörlurarna. Nördigt och dyrt förvisso men man ska inte underskatta ett par bra hörlurar. Kolla gärna in detta test om du vill ha förslag på bra lurar. Som Farbror Barbro en gång sa: Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *