Julkalendern – Lucka 11

Julkalender11Är du en punktlistelärare eller en mind-map-dito? Om du väljer det senare är denna lucka för dig. En bra mind map är bra på många sätt. Både för mig som pedagog men också för eleverna. Jag gillar att utgå från mind maps när jag planerar arbetsområden och strävar ofta efter att eleverna ska inleda ett skrivprojekt genom att skapa mind maps, som sedan blir en levande del i arbetet.

Det finns galet många mind maps-verktyg på nätet. Jag tänkte lyfta fram ett, som kanske inte är det snyggaste men det har en avgörande fördel. MindMeister! Det är ett tillägg i Google Drive som tillåter dig skapa en tydlig mind map inuti ditt Google-dokument. Det är bra för mig som lärare som hela tiden har deras tankekarta till hands, men även bra för eleven som då hela tiden kan återvända till kartan för att se hur de tänkt.

MindMeister fungerar på så sätt att man, när man hämtat hem tillägget, skapar en punktlista. Listan markeras sedan och när man sedan väljer: Insert as Mind map, så bildas en tankekarta i ditt dokument.

Är du intresserad av andra mind map-tjänster tycker jag du ska klicka här.

Dagens klapp är något av en anti-klapp. Vad önskar man sig som lärare efter en lång termin? Jag vet inte hur ni tänker men jag önskar mig nästan ingenting. Bara lite lugn och ro. Slippa tänka på tankekartor, appar och betyg. Varför inte då ge bort just det. Ingenting. Samtidigt hjälper du rädda barnen i sin kamp för barns rättigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *