Avsnitt 24 – Det är bara att googla

Höstterminen börjar gå mot sitt slut. Så även podcasten. I det näst sista avsnittet för året återvänder de båda pedagogerna till beprövade ämnen. De snackar blogg, föräldrakontakt och tar upp det faktum att mänskligheten överlag är ganska dåliga på att googla. Som vanligt blandas spaningar med tips.

Julen närmar sig med stormsteg. Ni har väl inte missat vår julkalender. I så fall kolla upp den. Det här är alltså det näst sista inlägget kopplat till en podcast för i år. Det innebär ju också att man som lärare går in en väldigt stressig period med rättande och betyg. Därför tar vi en paus för att återvända med en sista kraftansträngning i ett sista avsnitt, som går under arbetsnamnet: Julspecialen.

Vi valde att denna gång återvända till beprövade ämnen såsom blogg, föräldrakontakt och hur man söker på nätet. Först pratade vi dock om en gammal favorit, nämligen Jack Werner som vunnit pris för sitt jobb med viralgranskarna.

Det första skolrelaterade ämnet vi tog up handlade om Google Classroom. För den som ej testat ännu vore det kanske klokt att testa Classroom-utbildningen från Synergyse. Glöm inte att ställa om språket i Google till engelska dock.

Resonemanget kring bloggandet handlade denna gång inte så mycket om tips utan mer om hur och om bloggen ska användas i dagens skola. Dock kan vi väl alltid länka till Blogger och WordPress, som är två bra bloggtjänster om man vill börja blogga.

Den stora snackisen denna gång blev hur man söker på bästa sätt på Google. Överlag är detta något vi alla kan bli bättre på. För mer info om detta kan ni läsa Hans tämligen utförliga inlägg om tio olika söktips. 

Som jag skrev tidigare så tar vi en paus på en vecka och rättar några prov, bedömer lite arbeten och sätter ett gäng betyg. Sen återkommer vi med en julavslutning av podden. Tills dess får ni följa julkalendern.

Du kan lyssna på avsnittet i bloggen, via iTunes eller Libsyn, men också ladda ner ljudfilen [ddownload id=”724″]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *