Häng med i förändringar i Google Apps

Hur hänger man med i förändringarna i Google Apps? När man loggar in möts man ibland av nya funktioner eller nytt utseende på tjänsterna. Nu och då skulle man behöva en bra instruktion över hur ska göra. Här är förslag på några bra sätt att få nyheter och instruktioner.

En favorit då det gäller nyheter och tips på lämpliga digitala verktyg i skolan är bloggen Free Technology For Teachers som  drivs av Richard Byrne. Här finns också många Google-tips, men framför allt har Richard Byrne samlat alla sina instruktionsfilmer om Google Apps i en kanal på YouTube. Läs bloggen och prenumerera på kanalen. Ett bra och aktuellt exempel är en video som visar hur man kan ta bort appar från Google Drive.

För den som är lite mer hardcore Google-fan är Google Gooru en mycket bra informationskälla. Webbplatsen beskriver sitt innehåll som ”Tips, Tricks, and Tools for Gmail & Google Apps” och den håller verkligen vad den lovar. Bäst är att prenumerera på deras nyhetsbrev via epost, men det finns många resurser direkt på webbplatsen. För att få tillgång till detta måste du registrerar dig, vilket är gratis. Det finns bl a ett gediget videoarkiv med korta instruktionsfilmer. Även dess finns i en YouTube-kanal. Här är ett exempel som visar hur man kan formge sin enkät i Google Formulär.


Det finns många andra bra resurser t ex IKT-pedagogerna i Kalmar, som har ett veckans tips som i allmänhet handlar om Google Apps. Sedan är ju Google+ fantastiskt om man börjar leta där efter Google-tips. Du får fråga dig på vilken nivå som du tycker det är rimlig att lägga sig då det gäller att hänga med i Google-nyheter. Kanske kan t o m bloggen och podcasten Skolspanarna vara en del av svaret!

/Hans

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *