Designa personligt i Google formulär

Borde jag inte göra viktigare saker än det här? Med största sannolikhet är det så. Det finns gott om texter att läsa eller lektioner att planera men jag väljer istället att skriva detta inlägg. Det skulle mycket väl kunna kategoriseras under M som i meningslöst men jag känner mig ändå manad att skriva det.

För visst älskar vi alla tjänsten Google Formulär?  Ja det gör vi. Men har vi inte alla ibland tyckt att den ser lite tråkig ut? Har vi inte tröttnat på de färdiga mallarna med pepparkaksgubbarna eller de dammiga böckerna? Jovisst har vi det. Men nu kan du göra något åt det (eller så har du alltid kunnat det bara att jag inte fattat det). Du kan designa dina egna formulär så att de passar din uppgift eller din personlighet. Bra eller hur?

Hur då undrar du då säkert? Enkelt. Häng med här nu. Skapa ett formulär i Google Drive. I redigeringsvyn kan du klicka på Ändra tema i verktygsfältet. Då öppnar du upp en massa valmöjligheter. Du kan ändra bakgrundsbild och färgteman. Du kan infoga bilder vid rubriken. Du kan ändra typsnitt och textstorlek. Bara din fantasi sätter gränserna.

Sugen på att testa men vill veta mer? klicka här för mer information.

Så ja. Fick jag det sagt. Nu kan jag återvända till allt det där andra jag egentligen borde göra. Eller så kanske jag ska göra ett snyggt formulär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *