Avsnitt 121 – Digitaliseringstyper

I det erkänt svåra 121:e avsnittet är de båda pedagogerna tillbaka med kaffekoppen i högsta hugg. Som vanligt träffas de i ett klassrum nära dig för att samtala om mer eller mindre skolviktiga saker. Denna vecka återvänder de till den stundande digitaliseringen. Samtalet handlar kanske inte så mycket om digitaliseringen utan mer om de olika typer som kan tänkas finnas i skolans värld som nu måste övertygas om att digitaliseringen är framtiden. Det blir även lite digitala tips, några av dem kopplade till Google. Det mesta är sig alltså likt. Det blir ett samtal om skola, digitala verktyg och lite annat.

Att prata om olika typer är något vi alltid gillat. Den här gången är utgångspunkten alltså den stundande digitaliseringen och vilka tänkbara lärartyper som kommer stöta på den. Alltid kul att fundera kring sin egen roll och vilken typ man själv tillhör. Här kommer också några länkar till de digitala verktyg vi pratar om i avsnittet.

3D-Museum

Window 10S – Kampen mot ChromeBook

Självläkande mobilskärm

Open shot – Videoredigerar online

Hur kan man jobba med arbetsflödet i Classroom?

Skriva smarta kommentarer i Google Dokument

Proffssök i Google Drive

Organisera med Google Keep – Tips 1

Organisera med Google Keep – Tips 2

Organisera med Google Keep – Tips 3

Smarta Google Geo-verktyg

6 sekunder av videon i mobilen

Interaktiva serier – HBO

Interaktiva serier – Netflix

Bonus – Veckans citat;

“By three methods we may learn wisdom: First, by reflection, which is noblest; Second, by imitation, which is easiest; and third by experience, which is the bitterest” – Confucius

1 Kommentar on “Avsnitt 121 – Digitaliseringstyper

Comments are closed.